Pages

Google Chrome yerine Yandex Browser'ı seçmek için güzel nedenler


Başlıktan da anlaşıldığı üzere aylardan beri ( neredeyse Yandex'in Lamborghini'li reklamlarından beri) Yandex.Browser kullanan biri olarak Chrome'a göre avantajlarından bahsedeceğim.

1-Hız
Öncelikle olarak gerçekten Chrome'a oranla gayet hızlı özellikle internet bağlantınızın yavaş olduğu durumlarda turbo moduna otomatik olarak geçme özelliği sayesinde hayat kurtarıyor :) Örnek olarak: bir siteye girdiniz videoyu izleyecek kadar iyi bir internetiniz (örneğin:ttnet) yoksa siz açana kadar video oynatılmıyor.Birde benim gibi birden fazla kullanıcı kullanıyorsanız. bu işte Yandex.Browser, Google Chrome'a göre çok daha hızlı ve daha fazla özelleştirme sunuyor.Çok kullanıcı olayını bilmeyenler için: Her kullanıcı içinde farklı facebook, twitter ve google hesapları açılabiliyorsunuz.Siz kullanıcı değiştirerek diğer hesaplara geçebiliyorsunuz ve twitter, facebook gibi tüm sitelere tekrar giriş yapmanız gerekmiyor.

2-Ram kullanımı
Chrome'a oranla çok daha az ram harcıyor.Bu birazda hızlı olmasından kaynaklı olmasındandır sanırım.

3-Pratiklik
Eklentilerin haricinde bir sayfada en altlara kadar gittikten sonra yukarı çıkmak için sekmeye tıklamanız yeterli :) bizim için Yandex.Browser ışık hızında bizi yukarıya götürüyor bir daha tıklayarak tekrar eski yere de gidebilirsiniz(En sevdiğim özelliği diyebilirim). Ama aynı zamanda fazla kullanılan eklentiler hazır olarak geliyor. Mağazaya girip eklenti kurmakla uğraşmıyorsunuz.Sadece eklentiler kısmından aktif etmeniz yeterli.Bu eklentilerden bahsetmek istiyorum.Çünkü işe yaramaz hiç bir eklenti yok bu sayede tarayıcı yavaşlamıyor.
  a-Take Screenshot: Adından da anlaşılabildiği üzere ekran görüntüsü almaya yarıyor. Chrome'da bu eklentiyi kullananlar varsa ikona tıklayınca yeni sekmede ekran görüntüsü alıp üstünden işlem yaptırmak yerine tüm ekranı koyulaştırıyor sadece seçtiğiniz kısmı dahil ediyor.Seçili alan içinde anında çizim gibi işlemler yapabiliyor ve kaydedip paylaşabiliyorsunuz.Aşağıda resminden bakabilirsiniz.

 b-Adguard AdBlocker: Bu eklenti ise gezdiğiniz siteler içersinde ki reklamları gizlemeye yarıyor. Gezintinizi hem hızlandırıyor hem de siteler daha hoş bir görünüme sahip oluyor reklamlara boğulmuyor.Aşşağıdaki resimden de bu eklentinin görüntüsünü görebilirsiniz.

c-Yandex Element'te Power Radyoları: Açıkca söylemek gerekirse benim gibi youtube üzerinden müzik dinleyenleri için bu eklenti pek işe yaramıyor. Ama yapacak hiç bir şey olmayınca dinlenebilir :) 

Yazımı beğendiyseniz lütfen facebook, twitter ya da benim bilmeyip de sizin kullandığınız sosyal medya kanalınızda paylaşırsanız daha fazla kişi bu yazımı okuyabilir.Bu tarz yazılar yazmamı isterseniz sağdaki sosyal medya kanallarımın herhangi birinden bana ulaşabilirsiniz :) 


Unknown

Elektronik mühendisliği öğrencisi Android meraklısı ve bir girişimci.